Kakor på Ledningskollen

Kakor på Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder så kallade kakor för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Just nu används kakor även för att mäta effekterna av en reklamkampanj och besökarnas IP-nummer samlas in av tekniska skäl. Mer information om kakorna. Klicka på Jag godkänner kakor för att tillåta kakor.

Jag godkänner kakor

Ny på Ledningskollen? 

Observera: Denna sida är under uppbyggnad

Om du ska göra ditt första ärende i Ledningskollen har du hamnat helt rätt. Här förklarar vi...

För att kunna  skapa ett ärende för att exempelvis få svar på var ledningar finns behöver du bli användare i Ledningskollen. 

Ärendet du skapar skickas till de ledningsägare som kan ha ledningar inom ditt arbetsområde och de kommer att svara inom några få arbetsdagar.

Har du använt Ledningskollen tidigare kan dina användaruppgifter finnas kvar. Gå i så fall till ledningskollens inloggningssida. Där hittar du instruktioner för att återfå användarnamn och lösenord.  

Vad behövs för att använda Ledningskollen?

  • Dator, surfplatta  eller mobiltelefon med tillgång till internet.

  • E-postadress. Har du inte tillgång till e-post så fungerar SMS också.  

  • För att använda Ledningskollen behöver du ange...  

Användarvillkor och personuppgifter

Användande av Ledningskollen regleras av Ledningskollens användarvillkor. När du loggar in första gången ska du läsa och godkänna dessa villkor elektroniskt. 

Vill du veta mer om personuppgifter och hur dessa hanteras i Ledningskollen så kan du läsa mer om detta på vår informationssida om personuppgifter

BankID för enkel inloggning

När du blir användare kan du välja att koppla ditt mobila BankID till Ledningskollen. På så sätt slipper du hålla reda på användarnamn och lösenord. (Vill du inte använda BankID går det bra att skapa ett lösenord istället.)

Privatanvändare kan välja att direkt knyta användaren till BankID. Organisationsanvändare måste först välja användarnamn och lösenord men kan sedan knyta användaren till mobilt BankID, under förutsättning att organisationen aktiverat möjligheten.

E-post eller mobilnummer

I samband med att du blir användare behöver vi skicka ut en kod via e-post. Den e-postadress du anger kommer Ledningskollen och ledningsägarna också använda för att kommunicera med dig kring ditt ärende. Har du inte tillgång till e-post så funkar sms också. Om du vill förbereda dig kan du också bläddra i snabbmanualen där varje vy visas och beskrivs.

Snabbmanual med bilder

Äger du ledningar och vill gå med i Ledningskollen för att skydda dem, klicka här.

Hittar du inte användaruppgifterna?

Återställa lösenord

Glömt användarnamn

Ledningskollen drivs av Post- och telestyrelsen (PTS) och finansieras av PTS, Trafikverket och Svenska kraftnätOm ossIn EnglishOm kakorPersonuppgifter

En tjänst från: PTS, Trafikverket och Svenska kraftnät