Kakor på Ledningskollen

Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder så kallade kakor för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Mer information om kakorna. Klicka på Jag godkänner kakor för att tillåta kakor.

Jag godkänner kakor

Så här blir du användare

Observera att denna sida är under uppbyggnad

För att kunna  skapa ett ärende för att exempelvis få svar på var ledningar finns behöver du bli användare i Ledningskollen. 

Ärendet du skapar kommer att skickas till Ledningsägare som har ledningar inom ditt arbetsområde och de kommer att svara inom några få arbetsdagar.

Vad behövs för att använda Ledningskollen?

Dator eller smartphone
Epost... 

För att använda Ledningskollen behöver du ange... 

Användarvillkor och personuppgifter

Användande av Ledningskollen regleras av <Ledningskollens användarvillkor>. När du loggar in nästa gång kommer du att få godkänna dessa villkor elektroniskt. 

Användarvillkoren innehåller bl.a information om hur Ledningskollen hanterar dina personuppgifter. Vill du veta mer om personuppgifter och hur dessa hanteras i Ledningskollen så kan du läsa mer om detta på vår <informationssida om personuppgifter>

BankID för enkel inloggning

När du blir användare kan du välja att koppla ditt mobila BankID till Ledningskollen. På så sätt slipper du hålla reda på användarnamn och lösenord. (Vill du inte använda BankID går det bra att skapa ett lösenord istället.)

Privatanvändare kan välja att direkt knyta användaren till BankID. Organisationsanvändare måste först välja användarnamn och lösenord men kan sedan knyta användaren till mobilt BankID, under förutsättning att organisationen aktiverat möjligheten.

E-post eller mobilnummer

I samband med att du blir användare behöver vi skicka ut en kod via e-post. Den e-postadress du anger kommer Ledningskollen och ledningsägarna också använda för att kommunicera med dig kring ditt ärende. Har du inte tillgång till e-post så funkar sms också. Om du vill förbereda dig kan du också bläddra i snabbmanualen där varje vy visas och beskrivs.

Snabbmanual med bilder

Äger du ledningar och vill gå med i Ledningskollen för att skydda dem, klicka här.

Hittar du inte användaruppgifterna?

Återställa lösenord

Glömt användarnamn

Ledningskollen drivs av Post- och telestyrelsen (PTS) och finansieras av PTS, Trafikverket och Svenska kraftnätOm ossIn EnglishOm kakor