Ledningskollen stängd fredag 25 maj kl 15.00 till lördag 26 maj kl 17.00

Under perioden 25 maj kl 15.00 t.o.m. 26 maj kl 17.00 kommer Ledningskollen att vara stängd då vi genomför arkivering av äldre ärenden.

Arkivering av ärenden görs 24 månader efter det datum då markarbetena i ärendet planerats vara klara. Vid arkivering flyttas ärendet ut från Ledningskollen och viss information såsom personuppgifter tas bort från ärendet. Ärendet lagras därefter i arkivet, som enbart är åtkomligt av Ledningskollens personal, ytterligare en tid.

Efter att denna inledande arkivering genomförts 25-26 maj kommer Ledningskollen att börja arkivera ärenden löpande, en gång per dygn. Fortsättningsvis kommer användare som har skapat ärenden som ska arkiveras att få avisering via e-post en månad i förväg.

Kakor på Ledningskollen

Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder så kallade kakor för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Mer information om kakorna. Klicka på Jag godkänner kakor för att tillåta kakor.

Jag godkänner kakor

Kommunala samlingskartor

Stockholms kommun

Inom Stockholms kommun finns krav på samlingskarta vid grävning i allmän mark. 

Samlingskarta Stockholm (öppnas i nytt fönster)

Göteborgs kommun

Inom Göteborgs kommun används en samlingskarta som endast är tillgänglig för Göteborg kommuns förvaltningar och bolag samt deras underkonsulter. Övriga beställer ledningsunderlag direkt via tjänsten Ledningskollen.se

Samlingskarta Göteborg (öppnas i nytt fönster)

Andra kommuner med samlingskarta

I arbetet med Ledningskollen har även kommunerna Botkyrka, Göteborg, Huddinge och Solna identifierats som kommuner som har krav på eller erbjuder tjänster inom området samlingskarta.

Innan du gör ett ärende i Ledningskollen i dessa kommuner ska du informera dig om vad som gäller för att se om du ska använda Ledningskollen eller samlingskartan för ditt ärende. (Klicka på aktuell kommun för info, öppnas i nytt fönster)

Samlingskarta Botkyrka (öppnas i nytt fönster)

Ledningskollen kan inte användas för att söka grävtillstånd. Detta hanteras av markägare eller myndighet med stöd av lag som du får kontakta separat. Notera att kan finnas fler tillstånd som krävs för just dittarbete.

Ledningskollen drivs av Post- och telestyrelsen (PTS) och finansieras av PTS, Trafikverket och Svenska kraftnätOm ossIn EnglishOm kakor