Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder kakor (cookies) för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Vi använder också tekniskt nödvändiga kakor. Kakor på Ledningskollen.

Webbtjänst för korrekta underlag om infrastruktur i mark

Ledningskollen är en tjänst som underlättar kommunikation mellan ledningsägare och de som vill veta var ledningar, kablar och annan infrastruktur finns. Många använder tjänsten för att undvika avgrävningar vid markarbete men Ledningskollen kan också användas för planering och projektering.

Det finns flera goda skäl att använda Ledningskollen vid projektering eller planering av ett markarbete:

En fråga når alla

När någon ställer en fråga i Ledningskollen, vare sig det handlar om projektering, ledningsanvisning eller något annat, som kommer frågan automatiskt till alla berörda parter som är med i tjänsten. Över 1200 ledningsägare (däribland alla de stora ledningsägarna) är med.

Du får rätt underlag

Genom att använda Ledningskollen och själv rita in på en karta (eller ladda upp en GIS- eller cadfil) var du vill få information om befintlig infrastruktur minskar du risken för missförstånd. Det ökar chansen att du får rätt underlag direkt och sparar tid och pengar.