Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder kakor (cookies) för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Vi använder också tekniskt nödvändiga kakor. Kakor på Ledningskollen.

Så fungerar Ledningskollen för den som planerar markarbete

Ledningskollen underlättar kommunikation mellan ledningsägare och de som vill veta var ledningarna finns. Den som behöver information för ett framtida markarbete eller projektering kan använda tjänsten för att snabbt och enkelt få korrekta underlag från alla berörda ledningsägare.

Om du planerar ett markarbete eller arbetar med projektering och vill få information om befintlig infrastruktur ska du göra ett projekteringsärende. När du skapat ärendet kommer de berörda ledningsägarna att skicka filer med information om ledningarnas placering. Det tar olika lång tid för ledningsägare att svara men oftast har du svaren inom ett par dagar.

Skapa ett projekteringsärende

Bli användare

Börja med att bli användare i Ledningskollen.

Skapa ett projekteringsärende

För att få planeringsunderlag så skapar du ett projekteringssärende. När du skapar ärendet ritar du in området där du vill få information om infrastrukturen på en karta och anger uppgifter om arbetet som datum, syfte osv. När du är klar skickar du in ärendet som automatiskt skickas till alla ledningsägare i Ledningskollen som meddelat att de har ledningar i närheten. Ledningsägarna svarar med underlag i form av GIS-filer. OBS: Vissa ledningsägare tar betalt om du vill ha underlag för ett projekteringsärende i ett vektoriserat filformat.

Gräva eller samordna?

Vill du ha underlag som du eller någon du anlitat ska kunna gräva efter? Skapa då ett ledningsanvisningsärende. Vill du minska kostnaderna genom att hitta möjligheter att samordna till arbete med någon annan? Skapa ett samordningsärende.