Profil & marknadsföring

Grävskopa

Här hittar du texter, filmer och marknadsföringsmaterial om Ledningskollen som kan användas på den egna webbplatsen eller i andra sammanhang.

Innehållsförteckning:

Texter om Ledningskollen

Ledningskollens logotyp

Film om Ledningskollen

Ledningskollens klistermärken

Info för dig som vill använda Ledningskollen i marknadsföring

Texter om Ledningskollen

Utgå gärna från texterna på den här sidan när du presenterar Ledningskollen för dina kunder, medarbetare eller partners. Du är också fri att använda vår logotyp som du hittar längre ner på sidan.

Kort version för till exempel webbplatser

Kolla innan du gräver! 

Använd Ledningskollen för att enkelt få information om var ledningar finns nedgrävda och på så sätt undvika att gräva av dem. Ledningskollen är en kostnadsfri webbtjänst som också kan användas för planering och samordning av markarbeten. 

Lång version för till exempel webbplatser

Ledningskollen är en kostnadsfri webbtjänst som gör grävarbeten enklare, snabbare och säkrare – både för dem som planerar ett grävarbete och för dem som äger nedgrävda ledningar.

Gå till Ledningskollen och skapa ett ärende genom att rita ut på en karta var du vill gräva och fyll i uppgifter om ditt planerade arbete. Ditt ärende skickas till alla berörda ledningsägare som är med i Ledningskollen. Ledningsägarna svarar dig sedan med information om sina ledningar i området. 

Tjänsten kan även användas vid samordning av grävarbeten eller planering och projektering av markarbeten. 

Du når över 1100 ledningsägare via Ledningskollen. Ledningskollen drivs av Post- och telestyrelsen (PTS) och finansieras av PTS, Trafikverket och Svenska kraftnät.

Allmän text

Ledningskollen är en kostnadsfri webbtjänst som minskar antalet grävskador och underlättar samordning och planering av markarbeten. Ledningskollen kopplar ihop den som behöver veta var ledningar finns, till exempel inför ett grävarbete, med de som äger ledningar. 

Inför ett grävarbete skapar den som vill gräva ett ärende i Ledningskollen. Ledningskollen meddelar de ledningsägare som har infrastruktur i närheten av grävområdet. Ledningsägarna kontaktar sedan de som behöver information om ledningarna och skickar kartor eller gör utsättningar. På så sätt minskas risken för grävskador och de kostnader och arbete som det för med sig.

Över 1100 ledningsägare är med i Ledningskollen. Under 2018 skapades 190 000 ärenden i tjänsten. Ledningskollen drivs av Post- och telestyrelsen (PTS) och finansieras av PTS, Trafikverket och Svenska kraftnät.

Ledningskollens logotyp

Använd gärna vår logotyp, klicka på respektive länk för att ladda ner loggan i jpg-, eps- eller ai-format. 

Ledningskollens logotyp

Ledningskollens logotyp i eps-format.

Ledningskollens logotyp i ai-format.

Film om Ledningskollen

Använd gärna vår film för att informera om ledningskollen. Filmen beskriver varför Ledningskollen finns och hur tjänsten fungerar. Filmen är 3:46 minuter lång och en bra introduktion till Ledningskollen.

Filmen finns textad på både svenska och engelska och fungerar därför bra även i miljöer där man inte kan ha ljudet påslaget.

För att använda filmen kan du:

1. Ladda ner filmen från denna sida (tryck på pilen nere till höger i spelarfönstret). 

2. Hämta filmen från vår Youtubekanal. Detta är enklast om du vill lägga upp filmen på din webbplats. Filmerna på Youtube är av högre teknisk kvalitet än de som ligger på denna webbplats.

 

Textad på svenska:

 

Textad på engelska:

 

Klistermärken

Exempel på Ledningskollens klistermärke på bil

 

Vi har klistermärken att sätta på till exempel bilen eller datorn, och som du kan beställa kostnadsfritt från Ledningskollens användarstöd:

 

Streamer för bil 80x10 cm

Den här versionen är 80 x10 cm och passar till exempel bak på bilen. 

 

Dekal 12x6 cm

Det här klistermärket finns i storlekarna 50x25 cm och 12x6 cm.

 

Marknadsföring

Vill du använda Ledningskollen i din marknadsföring? Det får du gärna göra, men vi ser gärna att du kontaktar oss först.