Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder kakor (cookies) för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Vi använder också tekniskt nödvändiga kakor. Kakor på Ledningskollen.

Profil & marknadsföring

Grävskopa

Här hittar du texter, filmer och marknadsföringsmaterial om Ledningskollen som kan användas på den egna webbplatsen eller i andra sammanhang.

Innehållsförteckning:

Texter om Ledningskollen

Ledningskollens logotyp

Film om Ledningskollen

Info för dig som vill använda Ledningskollen i marknadsföring

Texter om Ledningskollen

Utgå gärna från texterna på den här sidan när du presenterar Ledningskollen för dina kunder, medarbetare eller partners. Du är också fri att använda vår logotyp som du hittar längre ner på sidan.

Kort version för till exempel webbplatser

Kolla innan du gräver! 

Använd Ledningskollen för att enkelt få information om var ledningar finns nedgrävda och undvik på så sätt att gräva av dem. Ledningskollen är en kostnadsfri webbtjänst som också kan användas för planering och samordning av markarbeten. 

Lång version för till exempel webbplatser

Ledningskollen är en kostnadsfri webbtjänst som gör markarbeten enklare, snabbare och säkrare – både för dem som planerar ett markarbete och för dem som äger ledningar och annan nedgrävd infrastruktur.

Gå till Ledningskollen och skapa ett ärende genom att rita in på en karta var du vill genomföra ditt markarbete och fyll i uppgifter om arbetet. Ditt ärende skickas till alla berörda ledningsägare som är med i Ledningskollen. Ledningsägarna svarar dig sedan med information om sina ledningar i området. 

Tjänsten kan även användas vid samordning, planering och projektering av markarbeten.

Du når över 1200 ledningsägare via Ledningskollen. Ledningskollen drivs av Post- och telestyrelsen (PTS) och finansieras av PTS, Trafikverket och Svenska kraftnät.

Allmän text

Ledningskollen är en kostnadsfri webbtjänst som minskar antalet grävskador och underlättar samordning och planering av markarbeten. Ledningskollen kopplar ihop den som behöver veta var ledningar finns, till exempel inför ett grävarbete, med de som äger ledningar. 

Inför ett grävarbete skapar den som vill gräva ett ärende i Ledningskollen. Ledningskollen meddelar de ledningsägare som har infrastruktur i närheten av grävområdet. Ledningsägarna kontaktar sedan de som behöver information om ledningarna och skickar kartor eller gör utsättningar. På så sätt minskas risken för grävskador och de kostnader och arbete som det för med sig.

Över 1200 ledningsägare är med i Ledningskollen. Under 2022 skapades över 216 000 ärenden i tjänsten. Ledningskollen drivs av Post- och telestyrelsen (PTS) och finansieras av PTS, Trafikverket och Svenska kraftnät.

Ledningskollens logotyp

Använd gärna vår logotyp, klicka på respektive länk för att ladda ner loggan i jpg-, eps- eller ai-format. 

Ledningskollens logotyp

Ledningskollens logotyp i eps-format.

Ledningskollens logotyp i ai-format.

Film om Ledningskollen

Använd gärna vår film för att informera om ledningskollen. Filmen beskriver varför Ledningskollen finns och hur tjänsten fungerar. Filmen är 3:46 minuter lång och en bra introduktion till Ledningskollen.

Filmen finns textad på både svenska och engelska och fungerar därför bra även i miljöer där man inte kan ha ljudet påslaget.

För att använda filmen kan du:

1. Ladda ner filmen från denna sida (tryck på pilen nere till höger i spelarfönstret). 

2. Hämta filmen från vår Youtubekanal. Detta är enklast om du vill lägga upp filmen på din webbplats. Filmerna på Youtube är av högre teknisk kvalitet än de som ligger på denna webbplats.

 

Textad på svenska:

 

Textad på engelska:

 

Marknadsföring

Vill du använda Ledningskollen i din marknadsföring? Det får du gärna göra, men vi ser gärna att du kontaktar oss först.