Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder kakor (cookies) för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Vi använder också tekniskt nödvändiga kakor. Kakor på Ledningskollen.

Om du grävt av en ledning

Om du grävt av eller skadat en ledning ska du kontakta ledningsägaren så snart som möjligt så att denne kan laga skadan.

Hitta ledningsägaren

Är det ett vatten- eller avloppsrör som skadats – kontakta kommunen. I annat fall kan du hitta ledningsägare som är med i Ledningskollen på något av följande sätt:

  • Kolla i listan med alla ledningsägare som är med i Ledningskollen. Du kan söka på namn, kommun eller län. Här söker du ledningsägare.

  • Gör ett ärende i Ledningskollen. Då får du kontaktuppgifter till de ledningsägare som finns i närheten av där du grävt. Kontakta aktuell ledningsägare. Logga in i Ledningskollen.

Ledningskollen lagar inga ledningar

Observera att Ledningskollen är till för att hjälpa de som ska gräva att få information om ledningar innan markarbeten sker. Ledningskollen äger inga ledningar och lagar inte ledningar. Ta kontakt med ledningsägaren som äger ledningen du grävt av eller skadat för att få den lagad.

Var den här artikeln till hjälp?

Genom att trycka på Skicka så godkänner du att vi får behandla dina personuppgifter. Läs mer om hur Ledningskollen hanterar personuppgifter.