Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder kakor (cookies) för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Vi använder också tekniskt nödvändiga kakor. Kakor på Ledningskollen.

Använda Ledningskollen för att kartlägga möjligheter till bredbandsutbyggnad

Du som vill identifiera möjligheter till att bygga ut bredband genom samförläggning kan använda Ledningskollens funktion “bevakningsområden” eller skapa samordningsärende. Här förklarar vi hur du gör.

Att bygga bredbandsnät är dyrt och det kan vara svårt att identifiera möjligheter till samordning och därmed sänkta kostnader. Genom att skapa bevakningsområden i områden du är intresserad av blir det lättare att hitta ledningsägare som planerar markarbeten. 

Planerar du själv ett markarbete och vill hitta andra som vill samordna sig med dig kan du skapa ett samordningsärende. Läs mer nedan.

Skapa ett bevakningsområde

  1. Bli användare i Ledningskollen. Gå med som ledningsägare om du redan har ett nät och som blivande ledningsägare om ännu inte byggt ett nät.

  2. Skapa bevakningsområden där du är intresserad av att hitta samordningsmöjligheter.

  3. När någon annan skapar ett samordnings-, projekterings- eller ledningsanvisningsärende som “träffar” ditt bevakningsområde blir du meddelad via e-post och kan kontakta den som skapat ärendet för mer information och förfrågan om eventuell samförläggning.

Ärendekartan - ett komplement

Du kan få en snabb överblicksbild över planerade och pågående byggprojekt i Ledningskollens ärendekarta. Observera att ärendena i kartan redan kan vara påbörjade vilket försvårar samordning. Vill du säkerställa att du får information innan ett arbete påbörjas ska du skapa bevakningsområden.

Skapa ett samordningsärende

  1. Bli användare i Ledningskollen. Gå med som ledningsägare om du redan har ett nät och som blivande ledningsägare om ännu inte byggt ett nät.

  2. Skapa ett samordningsärende där du beskriver ditt planerade arbete och var det ska genomföras.

  3. När ditt ärende skapas så “träffar” det andra ledningsägares bevakningsområden och dessa kan ta kontakt med dig om intresse för samordning finns.