Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder kakor (cookies) för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Vi använder också tekniskt nödvändiga kakor. Kakor på Ledningskollen.

Så här skapar du konto

För att få reda på var ledningar finns och komma i kontakt med ledningsägare behöver du skapa ett ärende i Ledningskollen. Du behöver också ett skapa ett konto med dina kontaktuppgifter. Du kan använda mobilt BankID för att logga in i ditt konto.

Klicka här för att skapa konto (öppnas i nytt fönster) 

Nedan finns mer information om hur du skapar ett konto. Läs om du känner att du vill veta mer, annars klicka på länken ovan.

När du klickar på länken ovan kommer du till denna vy där du väljer om du ska använda Ledningskollen som privatperson eller i tjänsten (organisationsanvändare).

Skärmdump av sida där man väljer kontortyp

BankID för enkel inloggning

När du skapar ett konto kan du välja att koppla ditt mobila BankID till Ledningskollen. På så sätt slipper du hålla reda på användarnamn och lösenord. (Vill du inte använda BankID går det bra att skapa ett lösenord istället.)

Privatpersoner kan välja att direkt knyta sitt konto till BankID. Organisationsanvändare måste först välja användarnamn och lösenord men kan sedan knyta kontot till mobilt BankID, under förutsättning att organisationen aktiverat möjligheten.

E-post eller mobilnummer

I samband med att kontot skapas behöver vi skicka ut en kod via e-post. Den e-postadress du anger kommer Ledningskollen och ledningsägarna också använda för att kommunicera med dig kring ditt ärende. Har du inte tillgång till e-post så funkar sms också. Om du vill förbereda dig kan du också bläddra i snabbmanualen där varje vy visas och beskrivs.

Snabbmanual med bilder

Äger du ledningar och vill gå med i Ledningskollen för att skydda dem, klicka här.