Kakor på Ledningskollen

Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder så kallade kakor för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Mer information om kakorna. Klicka på Jag godkänner kakor för att tillåta kakor.

Jag godkänner kakor

Så här blir du användare

För att kunna få reda var ledningar finns och komma i kontakt med ledningsägare för att t.ex. begära ledningsanvisning/kabelanvisning behöver du bli användare. Det är enkelt och du behöver inte komma ihåg ett lösenord.

För dig som vill veta var ledningar finns har Ledningskollen två sorters användare: privatanvändare och organisationsanvändare. Privatanvändare är de som gräver i sin roll som privatpersoner, oftast på den egna tomten. Organisationsanvändare använder Ledningskollen i tjänsten. 

BankID för enkel inloggning

När du blir användare kan du välja att koppla ditt mobila BankID till Ledningskollen. På så sätt slipper du hålla reda på användarnamn och lösenord. Privatanvändare kan välja att direkt knyta användaren till BankID. Organisationsanvändare måste först välja användarnamn och lösenord men kan sedan knyta användaren till mobilt BankID, under förutsättning att organisationen aktiverat möjligheten.

Bli användare

Klicka här för att bli användare (öppnas i nytt fönster)

Genom att klicka på länken ovan kommer du till en guide för att bli användare. På varje sida finns förklaringar till vad du ska fylla i och varför. I ett av stegen behöver vi skicka ut en kod via e-post så du behöver ha en e-postadress. E-postadressen kommer Ledningskollen och ledningsägarna också använda för att kommunicera med dig kring ditt ärende. Har du inte tillgång till e-post så funkar sms också. Om du vill förbereda dig kan du också bläddra i snabbmanualen där varje vy visas och beskrivs.

Snabbmanual med bilder

Äger du ledningar och vill gå med i Ledningskollen för att skydda dem, klicka här.

Hittar du inte användaruppgifterna?

Återställa lösenord

Glömt användarnamn

 
 

 

Ledningskollen drivs av Post- och telestyrelsen (PTS) och finansieras av PTS, Trafikverket och Svenska kraftnätOm ossIn EnglishOm kakor