Så här blir du användare

För att kunna få reda var ledningar finns och komma i kontakt med ledningsägare för att t.ex. begära ledningsanvisning/kabelanvisning behöver du bli användare. Det är enkelt och du behöver inte komma ihåg ett lösenord.

Klicka här för att bli användare (öppnas i nytt fönster) 

Nedan finns mer information om hur man blir användare. Läs om du känner att du vill veta mer, annars klicka på länken ovan.

När du klickar på länken ovan kommer du till denna vy där du väljer om du är privat- eller organisationsanvändare.

Skärmdump av sida där man väljer användartyp

BankID för enkel inloggning

När du blir användare kan du välja att koppla ditt mobila BankID till Ledningskollen. På så sätt slipper du hålla reda på användarnamn och lösenord. (Vill du inte använda BankID går det bra att skapa ett lösenord istället.)

Privatanvändare kan välja att direkt knyta användaren till BankID. Organisationsanvändare måste först välja användarnamn och lösenord men kan sedan knyta användaren till mobilt BankID, under förutsättning att organisationen aktiverat möjligheten.

E-post eller mobilnummer

I samband med att du blir användare behöver vi skicka ut en kod via e-post. Den e-postadress du anger kommer Ledningskollen och ledningsägarna också använda för att kommunicera med dig kring ditt ärende. Har du inte tillgång till e-post så funkar sms också. Om du vill förbereda dig kan du också bläddra i snabbmanualen där varje vy visas och beskrivs.

Snabbmanual med bilder

Äger du ledningar och vill gå med i Ledningskollen för att skydda dem, klicka här.