Kakor på Ledningskollen

Kakor på Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder så kallade kakor för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Just nu används kakor även för att mäta effekterna av en reklamkampanj och besökarnas IP-nummer samlas in av tekniska skäl. Mer information om kakorna. Klicka på Jag godkänner kakor för att tillåta kakor.

Jag godkänner kakor

Så fungerar Ledningskollen för en kommun

En kommun kan ha många roller; ledningsägare, grävare, projektör med flera. Ledningskollen har flera funktioner som underlättar för all kommunal verksamhet som rör infrastruktur och grävarbeten.

Börja använda Ledningskollen 

För att använda Ledningskollen behöver man bli användare. Man kan bli användare som frågare (alltså den som skapar ärende om ledningsanvisning, projektering osv) eller gå med som ledningsägare (den som svarar på ärenden).

OBS! Innan du skapar ett konto. Kolla att ni inte redan är med. Sök här eller . Är ni redan med kan din kommuns Ledningskollsadministratör ge dig åtkomst till tjänsten.

Funktioner i Ledningskollen

Äger kommunen infrastruktur?

Är din kommun ledningsägare och vill skydda sina ledningar mot avgrävning? Läs mer på våra sidor för ledningsägare.

Jobbar ni med projektering?

Det är enkelt att få in projekteringsunderlag från ledningsägare med hjälp av Ledningskollen. Läs mer på våra sidor för projektörer.

Gräver ni?

Undvik avgrävningar! Det är inte lätt att veta var det finns i ledningar i marken. Ledningskollen hjälper till att koppla samman de som äger infrastruktur i marken med den som vill veta var den finns. Läs mer på våra sidor för grävare.

 

Ledningskollen drivs av Post- och telestyrelsen (PTS) och finansieras av PTS, Trafikverket och Svenska kraftnätOm ossIn EnglishOm kakorPersonuppgifter

En tjänst från: PTS, Trafikverket och Svenska kraftnät