Information om kakor (cookies)

Vad använder Ledningskollen kakor till?

Ledningskollen består av två delar, en webbplats med information som inte kräver inloggning samt en del där man kan begära ledningsanvisning. Denna del kräver inloggning.

Totalt använder Ledningskollen fyra så kallade sessionskakor. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare och sparas alltså inte.

En sessionskaka används i gränssnittet där administration av webbplatsen utförs. Denna kaka berör endast Ledningskollens personal, dvs de som har rättigheter att administrera webbplatsen.

På den del av webbplatsen som kräver inloggning används tre sessionskakor. En sessionkaka håller reda på en inloggad användares identitet och rättigheter. Kakan försvinner när man loggar ut eller stänger webbläsaren. De två andra sessionskakorna används för att hålla reda på en användares val på webbsidorna och i kartan. Dessa kakor försvinner när man stänger webbläsaren.

Efter inloggning använde webbplatsen tidigare Google analytics för att följa upp trafiken på webbplatsen. Detta i syfte att förbättra innehåll, navigation och struktur. Google analytics är sedan en tid avstängt.

Så använder vi kakor

Här följer en beskrivning av de kakor och den information som lagras på din dator när du har loggat in på Ledningskollen:

Google Analytics

Namn: __utma
Permanent kaka från webbstatistiksystemet Google Analytics som används för att beräkna antalet unika besökare på webbplatsen.
Domännamn: ledningskollen.se
Data: antal besök, tider för första besök, föregående besök och när nuvarande besök påbörjades samt tidpunkten för sista interaktionen med webbplatsen. Delar av informationen uppdateras vid varje sidvisning.
Ingen personlig information sparas.
Kakan förfaller två år från det att den sattes eller senast uppdaterades.

Namn: __utmb
Sessionskaka från webbstatistiksystemet Google Analytics som används för att beräkna antal besök på webbplatsen.
Domännamn: ledningskollen.se
Data: unikt nummer, antal sidor som visats under nuvarande besök, tid när nuvarande besök påbörjades. Delar av informationen uppdateras vid varje sidvisning.
Ingen personlig information sparas.
Kakan förfaller 30 minuter från det att den sattes eller senast uppdaterades.

Namn: __utmc
Sessionskaka från webbstatistiksystemet Google Analytics som används med kakan __utmb för att räkna ut om ett nytt besök görs på webbplatsen (30 minuters inaktivitet räknas som ett nytt besök i Google Analytics).
Domännamn: ledningskollen.se
Data: unikt nummer
Kakan förfaller när webbläsaren stängs.

Namn: __utmz
Permanent kaka från webbstatistiksystemet Google Analytics som används för att mäta trafikkällor och navigering på webbplatsen (exempelvis vilken sökmotor som används för att komma in på webbplatsen).
Domännamn: ledningskollen.se
Data: unikt nummer, tid för klick från trafikkälla, räknare för trafikkälla samt namn på/typ av trafikkälla, sökord från externa sökmotorer.
Kakan förfaller sex månader efter att den sattes eller senast uppdaterades.

Hur undviker du kakor på sajten?

Webbläsare kan ställas in så att du automatiskt nekar kakor eller informeras om att en webbsida innehåller kakor.

Den del av Ledningskollen som inte kräver inloggning kan användas även om man nekar kakor. Du kan inte begära ledningsanvisning om du nekar kakor.

Ledningskollen drivs av Post- och telestyrelsen (PTS) och finansieras av PTS, Trafikverket och Svenska kraftnätOm ossIn EnglishOm kakor