Ledningskollen stängd fredag 25 maj kl 15.00 till lördag 26 maj kl 17.00

Under perioden 25 maj kl 15.00 t.o.m. 26 maj kl 17.00 kommer Ledningskollen att vara stängd då vi genomför arkivering av äldre ärenden.

Arkivering av ärenden görs 24 månader efter det datum då markarbetena i ärendet planerats vara klara. Vid arkivering flyttas ärendet ut från Ledningskollen och viss information såsom personuppgifter tas bort från ärendet. Ärendet lagras därefter i arkivet, som enbart är åtkomligt av Ledningskollens personal, ytterligare en tid.

Efter att denna inledande arkivering genomförts 25-26 maj kommer Ledningskollen att börja arkivera ärenden löpande, en gång per dygn. Fortsättningsvis kommer användare som har skapat ärenden som ska arkiveras att få avisering via e-post en månad i förväg.

Kakor på Ledningskollen

Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder så kallade kakor för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Mer information om kakorna. Klicka på Jag godkänner kakor för att tillåta kakor.

Jag godkänner kakor

Använd mobilen för att enkelt skapa ärenden

Med hjälp av mobilen kan du enkelt och snabbt skapa ledningsanvisningsärenden. Och du behöver inte själv rita i kartan.

Är du borta från kontoret eller vill bara göra det lite enklare för dig själv? Använd då din smartphone när du vill skapa ett ärende för ledningsanvisning/kabelanvisning. När du loggar in i Ledningskollen i mobilen hamnar du automatiskt på vår särskilda mobilsajt. Sajten är begränsad till endast ledningsanvisningsärenden men såväl entreprenörer som privatpersoner kan använda den.

En av finesserna med Ledningskollen i mobilen är att du kan använda mobilens gps för att både positionera dig och rita in ditt område. Det innebär att du kan med mobilen i handen kan gå runt grävområdet och ta hjälp av gps:en att rita i kartan. Du kan också rita själv om du vill det.

Gör så här

  1. Ställ dig i ett hörnen av ditt grävområde (eller i början av området om du ska göra en linjesträckning). 

  2. Tryck på gps-symbolen så att telefonen centrerar kartan där du befinner dig. Lägg till en markering i kartan genom att trycka på symbolen med en penna och ett plustecken.

  3. Flytta dig till nästa hörn (eller motsvarande i en linjesträckning), tryck på gps-symbolen och sedan på pennan med ett plustecken. Upprepa tills du är klar.

  4. Tryck på Spara.

Tillbaka till nyhetsbrevet

2016-12-02

Ledningskollen drivs av Post- och telestyrelsen (PTS) och finansieras av PTS, Trafikverket och Svenska kraftnätOm ossIn EnglishOm kakor