Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder kakor (cookies) för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Vi använder också tekniskt nödvändiga kakor. Kakor på Ledningskollen.

Hallå där, ledningsägare nummer 700! 

Hillevi Blomkvist Skryllebo Fiber

Hej Hillevi Blomkvist, ordförande och projektledare för Skrullfiber Ekonomisk förening! Ni har nyligen gått med i Ledningskollen och är ledningsägare nummer 700. 

Vilka är ni?

– Vi är ett fibernät i Särna i Älvdalens kommun. Vårt första möte i projektet hölls i april 2011 och förhoppningsvis aktiveras vår fiber, till 145 anslutningar, i början av juni i år. Så nu är vi nära! 

Varför gick ni med i Ledningskollen som ledningsägare?

– Vi vill inte riskera att fibern blir skadad. Det handlar om en investering på cirka fyra miljoner kronor, vilket är mycket för en ekonomisk förening som oss. Det kan naturligtvis hända saker även om vi är med i Ledningskollen men vi känner att genom att vara med så gör vi vad vi kan för att skydda vårt nät.

Ni har bara varit med i Ledningskollen någon vecka nu men hur fungerar det hittills?

– Det har fungerat väldigt bra, tycker jag. Det var enkelt att markera var ledningarna ligger och så fort jag hade gjort det så kom vår första fråga från någon som ville gräva.

Finns det något som du tycker borde fungera annorlunda i Ledningskollen?

– Kan inte uttala mig om det ännu, då vi nyss har gått med.

Hur kom ni i kontakt med Ledningskollen?

– Det skedde först då vi skulle börja vårt projekt och gräventreprenörerna behövde utsättning. Men jag har vetat om att det funnits tjänster för att begära utsättning sedan 90-talet eftersom jag jobbar inom elbranschen.