Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder kakor (cookies) för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Vi använder också tekniskt nödvändiga kakor. Kakor på Ledningskollen.

Nätinnehavare – är er info uppdaterad?

Utbyggnadslagen som började gälla 1 juli 2016 innebär bland annat att nätinnehavare ska lämna information om sin infrastruktur och i vissa fall informera om planerade projekt. Det betyder att du som ledningsägare behöver uppdatera viss information i Ledningskollen.

Ledningskollen har särskilda funktioner för lag (2016:534) om åtgärder för utbyggnad av bredbandsnät (Utbyggnadslagen). För att underlätta för nätinnehavare och bredbandsutbyggare rekommenderar vi att nätinnehavare fyller i lite ny information i Ledningskollen:

  • Hur man önskar få formell begäran om tillträde till infrastruktur skickade: Nätinnehavare kan peka ut en särskild kontaktväg för att ta emot begäran om information om infrastruktur, begäran om undersökning på plats, tillträde till er infrastruktur samt samordning.

  • Hur man avser publicera bygg- och anläggningsprojekt som innefattas av lagen. 

Gör så här 

Skärmdump från Ledningskollen

Inloggad som ledningsägare-admin går du till menyvalet "inställningar". Under rubriken "Lag om åtgärder för utbyggnad av bredbandsnät" framgår det om er organisation bedöms vara nätinnehavare enligt lagen. 

I det fall er organisation bedömts vara nätinnehavare finns under menyn "inställningar" valet "Lag om åtgärder för utbyggnad av bredbandsnät". På denna inställningssida görs de båda inställningarna som beskrivs ovan. 

OBS! Om ni inte uppdaterar informationen kommer alla ärenden gällande lagen att gå till era ordinarie svarsställen.

Tillbaka till nyhetsbrevet

2016-12-02