Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder kakor (cookies) för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Vi använder också tekniskt nödvändiga kakor. Kakor på Ledningskollen.

Hallå där, ledningsägare nummer 1100!

Hej Magnus Karlsson, från Sparlösa vattenförening ekonomisk förening! Ni har nyligen gått med i Ledningskollen och är ledningsägare nummer 1100. 

Vilka är ni?

– Vi är en liten ekonomisk förening som äger en renvattenledning. Vi startade projektering 1990 och kopplade på vatten till våra 23 medlemmar 1992. I dag är vi 53 medlemmar.

Varför gick ni med i Ledningskollen som ledningsägare?

– I dag sker hela tiden ny markförläggning av infrastruktur t.ex. el, fiber, vatten och avlopp. Vår ledning syns av naturliga skäl inte och då är Ledningskollen ett utmärkt sätt för både den som äger ledning och den som gräver, att undvika missöden.

Ni har bara varit med i Ledningskollen någon vecka nu men hur fungerar det hittills?

– Alldeles utmärkt! Vi fick vårt först ärende redan efter tre dagar och jag upplevde det som väldigt lättanvänt redan från början.

Finns det något som du tycker borde fungera annorlunda i Ledningskollen?

– Utifrån de erfarenheter jag har hittills, kan jag inte komma på något men hör av dig om något halvår så kanske jag har upptäckt något.

Hur kom ni i kontakt med Ledningskollen?

– Först gången var faktiskt redan innan Ledningskollen fanns. Som markägare och engagerad i LRF (Lantbrukarnas Riksförbund) blev jag tillsammans med några kollegor ombedd att testa systemet och komma med kritik om huruvida det var användarvänligt eller inte. Redan då insåg jag fördelarna med det hela. Vi har i vår förening under en längre tid, pratat om att anmäla oss till ledningskollen med tanke på allt grävande i backen och nu äntligen så.

2020-03-26