Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder kakor (cookies) för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Vi använder också tekniskt nödvändiga kakor. Kakor på Ledningskollen.

Hallå där, ledningsägare nummer 1200!

Hej Stefan Ljungdahl, VA-ingenjör på Tyresö kommun! Ni har nyligen gått med i Ledningskollen och är ledningsägare nummer 1200.

Vilka är ni?

– VA-enheten på Tyresö kommun. Vi driftar och förvaltar de kommunala VA-ledningarna och tillhörande anläggningar inom Tyresö kommun.

Varför gick ni med i Ledningskollen som ledningsägare?

– Vi gjorde en bedömning att det skulle bli enklare för oss att få in och även kunna hänvisa alla förfrågningar till ett och samma ställe. Det föll sig naturligt att välja Ledningskollen då det är ett inarbetat förfrågningssätt som många använder sig av sedan tidigare. Dessutom får vi lite bättre statistikkontroll när allt kommer in på samma ställe. Eftersom man svarar från sina egna kanaler, oftast e-post, så är det dessutom en hanterbar risk.

Ni har bara varit med i Ledningskollen någon vecka nu men hur fungerar det hittills?

– Det fungerar precis så enkelt som vi förväntat oss. Vi har redan fått positiv feedback från entreprenörer som ändå använder sig av Ledningskollen för att få information av andra ledningsägare, att de nu slipper göra enskilda förfrågningar för Tyresös VA.

Finns det något som du tycker borde fungera annorlunda i Ledningskollen?

– Inte riktigt hunnit känna efter, vi har som sagt bara använt det någon vecka än så länge. Möjligen att när man klickar på svars-e-postadressen i ledningskollen så skulle man vilja att det i subjekt klipps in vilket ärende svaret gäller och att man kopplar på gatuadress och/eller fastighetsbeteckning efter detta så man slipper skriva in det manuellt.

Hur kom ni i kontakt med Ledningskollen?

– Vi har fått in förfrågningar från både interna och externa parter om att det är önskvärt att vi går med då det skulle förenkla för dem. För vår del är den frågan något tveeggad då vi egentligen aldrig vill lämna ut särskilt mycket information om var och hur VA-ledningar sträcker sig. Men med Ledningskollen behåller vi fortfarande kontrollen på samma sätt som innan, bara det att frågan kommer in strukturerat och enhetligt. Man kan tycka att beslutet borde tagits tidigare men det är inte alltid så enkelt att förändra på något som fungerat okej på annat sätt tidigare. Nu så här i efterhand kan jag tycka att vi borde gjort detta tidigare då jag inte kan se några som helst negativa delar med det.

2022-08-18