Ledningskollen stängd fredag 25 maj kl 15.00 till lördag 26 maj kl 17.00

Under perioden 25 maj kl 15.00 t.o.m. 26 maj kl 17.00 kommer Ledningskollen att vara stängd då vi genomför arkivering av äldre ärenden.

Arkivering av ärenden görs 24 månader efter det datum då markarbetena i ärendet planerats vara klara. Vid arkivering flyttas ärendet ut från Ledningskollen och viss information såsom personuppgifter tas bort från ärendet. Ärendet lagras därefter i arkivet, som enbart är åtkomligt av Ledningskollens personal, ytterligare en tid.

Efter att denna inledande arkivering genomförts 25-26 maj kommer Ledningskollen att börja arkivera ärenden löpande, en gång per dygn. Fortsättningsvis kommer användare som har skapat ärenden som ska arkiveras att få avisering via e-post en månad i förväg.

Kakor på Ledningskollen

Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder så kallade kakor för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Mer information om kakorna. Klicka på Jag godkänner kakor för att tillåta kakor.

Jag godkänner kakor

Har din organisation en användaradministratör?

Med en användaradministratör kan ditt företag/organisation förenkla hanteringen av era användare i Ledningskollen, vare sig det handlar om att lägga till, ta bort eller redigera användare.

Användaradministratör är en roll som användare i frågarorganisationer och ledningsägare kan ha. Som namnet antyder handlar rollen om att hantera Ledningskollenanvändare och användaradministratören kan göra flera saker som annars bara Ledningskollens användarstöd har rätt till. 

Användaradministratören kan:

  • aktivera nya användare – administratören får ett mejl från Ledningskollen med instruktioner när det finns nya användare att aktivera.

  • lägga till nya användare

  • bjuda in nya användare till tjänsten: administratören anger roll, namn och e-postadress och den nya användaren får då ett mejl med inbjudan om att skapa konto och kan själv välja användarnamn och lösenord.

  • inaktivera användare som slutat

  • byta lösenord för användare (Detta kan alla användare också göra själva genom att gå till inloggningssidan och klicka på "Glömt lösenord" eller "Glömt användarnamn").

  • redigera användarens namn, e-postadress, adress med mera.

  • se vilka användare som är med i den egna organisationen

Bli användaradministratör?

Saknar din organisation denna roll? Vet du inte? Kontakta då vårt användarstöd på så hjälper de dig. Flera i samma organisation kan vara användaradministratör.

2017-09-28

Ledningskollen drivs av Post- och telestyrelsen (PTS) och finansieras av PTS, Trafikverket och Svenska kraftnätOm ossIn EnglishOm kakor