Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder kakor (cookies) för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Vi använder också tekniskt nödvändiga kakor. Kakor på Ledningskollen.

Ledningskollen letar ledningsägare

Just nu är 1031 ledningsägare med i Ledningskollen men det finns de som inte är med. Under våren/försommaren genomför Ledningskollen därför en kampanj för att hitta och övertyga fler ledningsägare att gå med. Målsättningen med Ledningskollen är att "en fråga når alla ledningsägare", kampanjen är ett stort steg i denna riktning.

Projektledare Jörgen Nordman

– Vi är jätteglada över att så många ledningsägare valt att svara på frågor om sina ledningar via Ledningskollen. Men vi vet samtidigt att det finns företag och organisationer som äger ledningar och som inte är med i tjänsten – dem vill vi nå. Om alla ledningsägare är med i Ledningskollen blir det än mer naturligt att använda tjänsten och man slipper kontakta några ledningsägare separat, säger projektledaren Jörgen Nordman. 

Hur många ledningsägare finns det?

– Vi vet inte exakt. Vi har i dag över 1000 ledningsägare, inklusive alla de stora, i Ledningskollen. En kvalificerad gissning är att det finns lika många till som inte är med, säger Jörgen Nordman. 

Varför väljer ledningsägare att inte vara med i Ledningskollen?

– Genom åren har vi hört olika skäl, till exempel att man inte har resurser eller man tror att ledningarna ligger så djupt att de är skyddade mot avgrävningar. I vissa fall handlar det om missförstånd om hur Ledningskollen fungerar. Vissa har uppfattningen att Ledningskollen sparar information om ledningarnas exakta läge. Det gör vi inte. Ledningskollen är byggt för att vara säkert, säger Jörgen Nordman.

Kan det vara så att man inte känner till Ledningskollen?

– Det kan kanske vara så, men jag tycker det verkar otroligt att organisationer som äger ledningar inte har hört talas om Ledningskollen. Tjänsten har funnits i tio år och används av väldigt många, säger Jörgen.

Så ska vi hitta fler ledningsägare

I ett första steg skickar vi ett mejl till alla ledningsägare admin och be dem kontrollera uppgifter om organisationen och svara på några frågor. Svaren kvalitetssäkrar data i Ledningskollen och är viktiga för att identifiera ledningsägare som saknas och minskar risken att vi kontaktar ledningsägare som redan är med.

I nästa steg skickar vi brev till ledningsägare som inte är med i Ledningskollen med information och argument om varför det är bra att vara med. Sändlistan skapas med hjälp av bland annat SCB:s företagsregister. 

– Vi kommer också att få draghjälp av samarbetspartners för att få mottagarna att uppmärksamma och läsa utskicken, säger Jörgen Nordman.

Tillhör du själv en organisation som äger eller förvaltar ledningar och inte är med i Ledningskollen? för mer information. 

Här kan du enkelt kolla vilka som är med i Ledningskollen i dag

2019-04-24