Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder kakor (cookies) för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Vi använder också tekniskt nödvändiga kakor. Kakor på Ledningskollen.

Ledningskollen talade på Maskinmässan om att spara tid och pengar

I månadsskiftet maj-juni hölls den årliga Svenska Maskinmässan på Solvalla travbana, väster om Stockholm. Ledningskollen var på plats och höll ett miniseminarium i Maskinentreprenörernas seminarieserie under rubriken "Spara tid och pengar med Ledningskollen - för dig som utför grävarbeten".

– Tanken var att lyfta fram nyttan med Ledningskollen för den som utför grävarbete i form av ökad säkerhet och mindre risker, berättar Jörgen Nordman som är projektledare för Ledningskollen. 

Varför är Ledningskollen med på Maskinmässan?

– Under vintern och våren har vi återupptagit kontakten med Maskinentreprenörerna (ME) som nu åter ingår i Ledningskollens referensgrupp. I samband med ett möte så undrade ME om vi kunde hålla ett föredrag i deras monter och det tyckte vi var en bra idé. 

Digitala utsättningar=framtiden?

Dessutom var Maskinmässan ett bra tillfälle till omvärldsbevakning kring branschens digitalisering. I många byggprojekt har maskinföraren all information om sitt arbete i grävsystemet. 

– På Ledningskollens senaste referensgruppsmöte pratade vi om digital utsättning, alltså att utsättningen levereras som en fil istället för som sprayfärg eller pinnar. Fördelen är att filen håller längre men det förutsätter ju att det finns grejer i maskinerna som kan ta hand om filen, avslutar Jörgen. 

2018-06-19