Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder kakor (cookies) för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Vi använder också tekniskt nödvändiga kakor. Kakor på Ledningskollen.

okt
10

Ledningskollen talar på Byanätsforums nationella konferens

På kvällen 10 oktober arrangerar Byanätsforum tillsammans med landets regionala bredbandskoordinatorer en konferens med regionala träffar. Allt knyts samman med videolänk. Digitaliseringsminister Anders Ygeman, inspiratören Teo Härén och Ledningskollens Jörgen Nordman är några av talarna.

Den nationella delen av konferensen består av en nationell direktsändning med talare. I många regioner kommer det också att ske lokala arrangemang. Alla bredbandsföreningar i Sverige har tillsammans med andra intresserade, som till exempel tjänstemän och politiker, bjudits in till konferensen.

Porträttfoto av Tommy Nilsson

– Det jag tycker är mest spännande med det här upplägget är att det blir en kombination av lokalt, regionalt och nationellt, säger Tommy Nilsson från Byanätsforums kansli.

Digitaliseringsminister Anders Ygeman inledningstalar om den nationella bredbandsstrategin. Sedan blir det information och rådgivning i ämnen som är viktiga för bredbandsföreningar som driver byanät. Till exempel kommer Jimmy Persson från Svenska Stadsnätsföreningen/Robust Fiber att tala om hur man bygger pålitliga och säkra nät. Dessutom talar Ledningskollens projektledare Jörgen Nordman.

Porträttfoto av Jörgen Nordman

– Alla byanät ska förstås vara med i Ledningskollen för att skydda sina ledningar mot grävskador när det grävs i närheten. Men Ledningskollen har funktioner för byanäten genom hela byanätsprocessen, det tänkte jag prata om, säger Jörgen Nordman.

Vill du delta i konferensen?

Anmäl dig då på Byanätsforums webbplats. Efter att du anmält dig får du en bekräftelse på att du är anmäld. Den 10 oktober är du välkommen till din valda mötesplats för att ta del av både den nationella digitala delen av konferensen och den efterföljande lokala och regionala delen med efterföljande samtal.