Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder kakor (cookies) för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Vi använder också tekniskt nödvändiga kakor. Kakor på Ledningskollen.

mar
30

Logga in med mobilt BankID

30 mars blir det möjligt för alla användare att logga in i Ledningskollen med mobilt BankID.

– Vi på Ledningskollen försöker alltid göra det enklare att använda tjänsten. Därför kändes det som ett logiskt steg att förenkla inloggningen med hjälp av BankID, säger Jörgen Nordman, projektledare för Ledningskollen.

Alla användare kommer att ha möjlighet att logga in med BankID men för användare i en organisation krävs att en behörig administratör först aktiverar funktionen. 

Koppla vid inloggning

Att koppla sitt konto till mobilt BankID är enkelt. Vid nästa inloggning efter 30 mars (eller när organisationen aktiverat funktionen) får användaren en fråga om hen vill börja använda BankID och kan följa några enkla instruktioner för att komma igång. Nya privatanvändare uppmanas att använda BankID redan från början.

Ökad säkerhet

Förutom att förenkla så ökar användningen av BankID även säkerheten: Det kommer att finnas en BankID-symbol i de ärenden som skapats efter en BankID-inloggning och därmed kan mottagaren vara säker på att ärendet skapats av den person som anges i ärendet. 

Är du administratör?

Är du administratör hos en frågarorganisation eller ledningsägare? Då har du fått ett mail med mer information om BankID för organisationer.