Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder kakor (cookies) för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Vi använder också tekniskt nödvändiga kakor. Kakor på Ledningskollen.

Många ville tala om Ledningskollen på mässa

17-20 maj befann sig Ledningskollen på EBR Metod- och maskindagar i Eskilstuna. Mässan är till för elnätsbranschen och det visade sig att många ville prata om Ledningskollen.

– De allra flesta ville bara säga att de tycker att Ledningskollen är en jättebra tjänst men vi fick också en del konstruktiv kritik och många frågor, säger en nöjd Sebastian Mueller, som är systemägare för Ledningskollen.

Två man i vita jackor stor framför ett vitt tält med texten "Vad tycker du om Ledningskollen? Berätta för oss!"

Ledningskollen ställde ut på EBR Metod- och maskindagar förra gången mässan hölls (2018 i Falun) och det gav mersmak – så därför var vi med även denna gång. Mässan hölls under fyra dagar och drygt 1500 besökare gick runt på det stora mässområdet och de totalt åtta visningsstationerna.

Nöjda användare med synpunkter

Många av besökarna till Ledningskollens tält ville bara säga hej och berätta att antingen de själva eller någon annan i deras företag använde Ledningskollen och att de var mycket nöjda med tjänsten.

Porträttbild av Sebastian Mueller

Sebastian Mueller

– Det var väldigt tydligt att man i elnätsbranschen både känner till och använder Ledningskollen, vilket är jätteroligt att höra. Alla ledningsägare vi talade med var också med i Ledningskollen som ledningsägare för att skydda ledningarna. Det är ett riktigt bra betyg för elnätsbranschen. I andra branscher är inte lika stor andel ledningsägare med, konstaterar Sebastian Mueller.

Flera av besökarna passade också på att ställa frågor, ha synpunkter och komma med förslag på ny funktionalitet, till exempel:

  • Möjlighet att kunna förnya ärenden (istället för att skapa dem på nytt) när man inte hunnit utföra sitt arbete under arbetsperioden.

  • Skulle man kunna skapa ett ledningsanvisningsärende från ett tidigare skapat projekteringsärende?

  • Hur integrerar man system mot Ledningskollen?

  • Det blir väldigt många sidor om man som ledningsägare skriver ut ärendena man får via Ledningskollen.

– Det var superintressant att höra hur användarna vill att Ledningskollen ska utvecklas! Ett stort skäl till varför vi var på mässan var just för att få denna typ av feedback. Nu ska vi sammanställa allt vi lärt oss och se hur vi kan göra Ledningskollen ännu bättre, säger Sebastian Mueller.

Kommer ni att vara utställare även nästa gång i Karlstad 2026?

– Det får vi se när det börjar närma sig men jag kan konstatera att vi är mycket nöjda med årets upplaga av EBR metod- och maskindagar, avslutar Sebastian Mueller.

2022-05-29