Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder kakor (cookies) för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Vi använder också tekniskt nödvändiga kakor. Kakor på Ledningskollen.

Ny uppdatering gör Ledningskollen tydligare och modernare

I den senaste uppdateringen av Ledningskollen (version 6.2.1) har vissa designändringar genomförts. Syftet är att få Ledningskollen att fungera bättre på olika skärmstorlekar och ge tjänsten ett lite modernare utseende, med bland annat tydligare kontraster, knappar, och färger.

Ledningskollen har utvecklats löpande i mer än 10 år och vi såg att designen i Ledningskollen inte var likadan överallt. I uppdateringen har rubriker, texter och annat justerats till ett mer enhetligt utseende. Dessutom har checkboxarna blivit större och fått tydligare mellanrum för att öka läsbarheten. 

Skärmdump på knappar med ikoner

Andra ändringar är att knappar för Exportera, Uppdatera och Ladda upp har fått ikoner för att öka tydligheten. Även färgkontrasterna på knapparna har förbättrats. 

– Vi har förtydligat och gjort en mängd mindre ändringar som vi tror sammantaget kommer att underlätta användandet av Ledningskollen, säger Sebastian Mueller, systemägare.

2019-09-26