Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder kakor (cookies) för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Vi använder också tekniskt nödvändiga kakor. Kakor på Ledningskollen.

Ny uppdatering tillgängliggör och förenklar

Nu har Ledningskollen förbättrad tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning, t.ex. nedsatt syn eller rörlighet. Uppdateringen innebär också mindre mängd text än tidigare och en tydligare design.

Ledningskollen uppdaterades 22 september för att uppfylla tillgänglighetskrav enligt lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Medan mycket av förbättringarna var “under huven”, till exempel för de personer som använder skärmläsare, och därmed inte märkbara för de flesta användare finns också flera lite tydligare förändringar som vi hoppas ska göra tjänsten enklare att använda.

Sidorna som har uppdaterats är flödet där privatanvändare skapar ledningsanvisningsärenden, “skapa nytt konto”, inloggningssidan och ärendelistan. Vi har gått igenom de flesta texter – vi har förtydligat och ibland gjort förklaringarna kortare. Dessutom har vi helt tagit bort en sida ur skapa ärende-flödet och ändrat formgivningen på andra sidor.

Arbetssyfte och arbetsmetod i varsin kolumn med kryssrutor för olika alternativ.

Skärmdump av den uppdaterade versionen av sidan “Arbetsbeskrivning” där Arbetssyfte och Arbetsmetod nu står bredvid varandra.

För mer information om Ledningskollen och tillgänglighet, läs vår tillgänglighetsredogörelse.

2020-10-13