Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder kakor (cookies) för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Vi använder också tekniskt nödvändiga kakor. Kakor på Ledningskollen.

Ny version: Ange uppdragsgivare (och ändra ändringar)

Den nya versionen av Ledningskollen (7.4.0) innehåller ett stort antal buggfixar men också nya funktioner, till exempel att man nu kan ange vem man utför markarbetet åt.

Ledningskollen utvecklas ständigt. I versionen som lanserades 16 juni är en av nyheterna att man kan ange uppdragsgivare. Information som är frivillig att ange kan fyllas i på sidan “Komplettering” när man skapar ett ärende som professionell användare. Information om uppdragsgivare kan ge viktig kontext till de ledningsägare som får ärendet. Fyller man i Trafikverket som uppdragsgivare så får användaren en påminnelse om att ange ett EF-nummer. 

En annan nyhet är en förtydligande. På sidan “Ärendeöversikt” – som visas innan man skapar ärendet – har vi ändrat ledningsägarnas svarstider från “dagar” till “arbetsdagar” för att minska risken för missförstånd.

Exempel på fixade buggar:

  • Ortofoto saknades i vissa fall i pdf:en som skapas när man gjort ett ärende

  • För stor maximal yta i projekteringsärenden

  • Problem med inloggning via BankID

För er med ledningsägarmodul

Ni behöver varken uppdatera ledningsägarmodulen eller förändra några inställningar i samband med releasen av 7.4.0.

För er med integration

Ledningskollens API påverkas inte av uppgraderingen till version 7.4.0.

Många av dessa förbättringar och buggfixar har genomförts efter att Ledningskollens användare har hört av sig och påpekat fel eller önskat förbättringar och nya funktioner. Vi tackar för alla bidrag! Fortsätt att höra er! Vi finns på .

2022-06-20