Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder kakor (cookies) för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Vi använder också tekniskt nödvändiga kakor. Kakor på Ledningskollen.

Tips: Använd “Skicka inbjudningar” för att hålla ordning i organisationen

Är man i samma organisation i Ledningskollen (frågarorganisation eller ledningsägarorganisation) kan man se varandras ärenden. Men det sker ibland att användare hamnar i fel eller i en helt egen organisation. Här förklarar vi hur detta kan undvikas.

I Ledningskollen går det att ha flera “organisationer” kopplade till samma organisationsnummer. Tanken är att användarna ska kunna organisera sig på det sätt som passar dem bäst. Tre olika organisationer under samma organisationsnummer kan till exempel se ut så här:

  • Företaget AB – miljöavdelningen

  • Företaget AB – utredningsavdelningen

  • Företaget AB – teknikavdelningen

Det finns två sätt att placera en ny användare i en organisation:

  1. Användaren letar upp rätt organisation när hen skapar sitt konto i Ledningskollen.

  2. Användaradministratören (alla organisationer kan ha denna roll) bjuder in personen att skapa ett konto i organisationen. Man använder då funktionen “Skicka inbjudningar”. Mer om denna nedan.

Skicka inbjudningar = bäst

Den bästa lösningen är att användaradministratören skickar en inbjudan. När användare själv försöker hitta rätt organisation händer det ofta att de väljer fel eller att de inte hittar någon organisation alls och då väljer att skapa en ny organisation. Det hela slutar med att man får ta hjälp av Ledningskollens användarstöd för att lösa det hela. Det är inte ovanligt att ett företag har ett tiotal organisationer i Ledningskollen när det skulle räckt med två eller tre.

(OBS: Man kan inte bara skapa en organisation i något företags namn och börja använda Ledningskollen. Det finns alltid någon som måste godkänna, antingen användarstöd eller en användaradministratör.)

Skapa rutin för att bjuda in nya användare

För att undvika oordning och fler organisationer än vad som är nödvändigt är det bra att ha en rutin för när nya medarbetare börjar på företaget. Ska den nya medarbetaren använda Ledningskollen, låt då er användaradministratör skicka en inbjudan så att personen hamnar rätt.

(Osäker på vem som är användaradministratör? Kolla med den som har rollen “ledningsägare admin” i din organisation eller Ledningskollens användarstöd på support@ledningskollen.se.)

Så här skickar man inbjudan

Logga in i Ledningskollen med ett konto som har tilläggsrollen användaradministratör, gå till Användare/Skicka inbjudningar och fyll i e-postadress och vilken roll användaren ska ha. Tryck på “Skicka inbjudningar”.
 

Skärmdump med instruktion och formulär för att skicka inbjudningar

 

 

2022-09-20