Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder kakor (cookies) för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Vi använder också tekniskt nödvändiga kakor. Kakor på Ledningskollen.

Version 7.8.0

Denna version lanserades 2023-10-25.

Om version 7.8.0

I denna version tas pdf:er bort från e-postmeddelanden. I tidigare versioner bifogades en pdf med all information om det aktuella ärendet i många av de mail som Ledningskollen skickar – ledningsägare fick bland annat pdf:en i mailet som meddelar att ett nytt ärende skapats och frågare fick till exempel filen när man skapat ett ärende eller när en ledningsägare svarat. 

Från release 7.8.0 tas pdf-filen bort från dessa e-postmeddelande. Samtidigt försvinner även kartor och flygfoton från e-postmeddelanden. Skälet är att öka informationssäkerheten. Pdf:en finns fortfarande tillgänglig för nedladdning när man loggat in i Ledningskollen och via Ledningskollens API. Den finns även kvar i de mail som skapas när en frågare vill skicka en kopia av ärendet till någon eftersom personer utan konto inte kan logga in i Ledningskollen.

För er med ledningsägarmodul

Ni behöver varken uppdatera ledningsägarmodulen eller förändra några inställningar i samband med releasen av 7.8.0.

För er med integration

Ledningskollens API påverkas inte av uppgraderingen till version 7.8.0.