Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder kakor (cookies) för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Vi använder också tekniskt nödvändiga kakor. Kakor på Ledningskollen.

Version 8.2.0

Denna version släpptes 2024-05-14.

Om version 8.2.0

Denna release gäller "gamla" Ledningskollen och handlar mestadels om anpassningar för nya Ledningskollen som håller på att lanseras i olika releaser under året.

I denna release uppdaterar vi länkar i mail, sms och pdf att styra mot nya Ledningskollen för samtliga frågare. Vi omdirigerar alla mobila användare direkt till nya Ledningskollen eftersom vi också i denna release helt tar bort mobilklienten (en separat mobilapplikation i gamla Ledningskollen där man endast kunde göra ledningsanvisningsärenden). 

Dessutom har vi uppdaterat landningssidan för att styra användarna mot nya respektive gamla Ledningskollen beroende på vilken roll de har.

Tidigare fixar

På grund av vissa tidskritiska delar så har några saker lagts ut som hotfixar och ligger redan i produktion innan den fullständiga releasen av version 8.2.0:

  • Den 30 april lade vi ut en fix som tog bort möjligheten att logga in med BankID i mobilklienten. Anledningen till fixen är att möjligheten att logga in med BankID utan QR-kod upphörde att gälla 1 maj. 

  • Vi har tidigare också åtgärdat en bugg som inte tillät användare som skapade konto med sina mobiltelefoner att använda BankID på samma telefon.

För er med ledningsägarmodul

Ni behöver varken uppdatera ledningsägarmodulen eller förändra några inställningar i samband med releasen av 8.2.0.

För er med integration

Ledningskollens API påverkas inte av uppgraderingen till version 8.2.0.