Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder kakor (cookies) för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Kakor på Ledningskollen.

Så används BankID i Ledningskollen

På denna sida finns information om hur BankID används Ledningskollen.

 
Varför BankID?

Vi använder BankID av två skäl:

1. För att förenkla – genom att använda BankID slipper du som användare komma ihåg användarnamn och lösenord.

2. För att höja säkerheten. Den som mottar ett ärende som skapats av en användare som loggat in med BankID kan vara säker på att ärendet skapats av den person som anges i ärendet. Dessutom måste användarstöd nu regelbundet under arbetsdagen logga med BankID.

Koppla ditt konto till BankID

När du loggar in så erbjuds du att koppla ditt konto till BankID. (Väljer du att inte göra det vid detta tillfälle kan du när som helst göra det genom att gå in på "Inställningar". 

1. Fyll i ditt personnummer.

2. Starta din BankID-app i mobilen/plattan och skriv in din kod. 

3. Klart! Nästa gång du ska logga in minns Ledningskollen att du kopplat ditt konto till BankID och du får upp en inloggningsruta där du ska ange ditt personnummer och sedan använda din BankID-app.

Måste jag använda BankID?

Svar: Nej, det är helt frivilligt. Har du kopplat BankID men ångrat dig kan du enkelt ta bort kopplingen. Logga in, gå till "Inställningar", klicka på "Koppla ifrån Mobilt BankID", ange användarnamn och lösenord. Klicka på "Koppla ifrån". Klart.

Vem kan använda mobilt BankID?

Svar: Alla privatanvändare kan använda BankID direkt. För organisationsanvändare krävs att organisationens administratör aktiverat BankID först. Detta görs under "Inställningar".

Personuppgifter

För att det ska fungera att använda BankID måste Ledningskollen spara användarnas personnummer. Vi sparar dem i krypterad form och lämnar inte ut dem till någon.

Ledningskollen har integrerats mot tjänsten GrandID som tillhandahålls av leverantören Svensk e-identitet AB. Den bakomliggande tjänsten BankID tillhandahålls av ett bolag som heter Finansiell ID-Teknik BID AB. Detta bolag samägs av ett antal banker.

Då en användare väljer att knyta sitt konto i Ledningskollen till Mobilt BankID kommer användaren att få ange sitt personnummer och sedan autentisera sig med hjälp av Mobilt BankID. Efter att kopplingen är gjord sparas användarens personnummer i krypterad form i Ledningskollens databas.