Stänga ärende

När arbetet är slutfört behöver ärendet stängas, men det kan också behöva stängas av olika anledningar, här är de vanligaste orsakerna:

  • Arbetet är slutfört

  • Ärendet registrerades fel

  • Giltighetstiden för ditt underlag har löpt ut och du behöver skapa ett nytt ärende

Oavsett anledning eller hur långt du hunnit komma i ditt ärende är processen att stänga ditt ärende detsamma - du klickar in dig i ärendet, bekräftar de svar som kommit in, därefter trycker du på “Stäng ärende” längst uppe till höger.

Undantag gäller vid nyskapat ärende där inga svar hunnit komma in, då trycker du istället på “Makulera ärende” längst uppe till höger.

Var den här artikeln till hjälp?