Textversion av Skapa konto

Ledningskollen är en gratis webbtjänst som används för att få reda på var det finns nedgrävda ledningar inför exempelvis ett markarbete.

Innan jag kan börja använda Ledningskollen behöver jag ett personligt konto. Då detta är första gången jag besöker Ledningskollen så har jag inte detta än. Jag befinner mig på Ledningskollen startsida där det finns mycket information och länkar men i detta fall är jag bara intresserad av länken ”Börja här” högst upp till höger. Jag klickar på länken.

Jag kommer till en sida som med text och bild som informerar mig hur jag skapar en användare. Efter att ha läst igenom informationen klickar jag på länken ”Klicka här för att bli användare” som är placerad under ingressen.

Det första jag måste tala om är hur jag kommer att använda Ledningskollen. Genom att klicka på länkarna kan jag välja privatkonto eller företag/organisation. Samfälligheter, vägföreningar och liknande organisationer klarar sig oftast bra med ett privatkonto.

Längst ner på sidan finns nyttiga länkar med bl.a information om hur Ledningskollen hanterar dina personuppgifter samt Ledningskollens användarvillkor och riktlinjer.

Jag kommer att använda Ledningskollen privat och väljer därför ’Skapa privatkonto’.

Sidan innehåller två inloggningssätt; Välj om du vill logga in med mobilt BankID eller utan mobilt BankID. När ditt konto är skapat så kan du i efterhand välja att koppla Mobilt BankID under ’Inställningar’. Jag har inte min mobil tillgänglig och väljer därför att skapa ett konto utan Mobilt BankID.

När jag har gjort mitt val klickar jag på ’Nästa’.

Här ser vi ett antal fält som ska fyllas i med mina personliga uppgifter. Fält markerade med en röd stjärna måste fyllas i. Det är viktigt att du anger en e-postadress eller ett mobilnummer som du har tillgång till.

När jag har fyllt i all information går jag vidare med ’Nästa’. En dialogruta frågar om jag vill skapa mitt konto. Det vill jag, så jag godkänner detta.

Nu visas ett formulärfält där jag ska bekräfta att jag har tillgång till e-postadressen jag angav i föregående steg. En sexsiffrig kod har skickats till min e-postadress så jag skriver in siffrorna för att slutföra registreringen.

Om du inte har fått en sexsiffrig engångskod så kontrollera att mailet inte fastnat i dina filterinställningar, eller att det har sorterats som skräppost.

Om du ändå inte hittar mailet så rekommenderar vi att du lämnar fältet för e-post tomt och bara skriver in ett mobilnummer. Du kommer då att få koden via SMS, men du kan lägga till en e-postadress under ’Inställningar’ när ditt konto är skapat.

Jag skriver in koden i fältet och trycker på ”Nästa”. Mitt konto är nu skapat och jag kan nu skapa mitt ärende.

Var den här artikeln till hjälp?