Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder kakor (cookies) för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Vi använder också tekniskt nödvändiga kakor. Kakor på Ledningskollen.

Bekräfta svar

När du fått svar från ledningsägare ska du bekräfta att du tagit emot dem. Här förklaras hur du gör.

Logga in

Logga in med BankID eller användarnamn och lösenord.

Hitta ärendet

När du loggat in i Ledningskollen ser du startsidan. Klicka på ”Mina ärenden” för att komma till ärendelistan.

Skärmdump av startsida där du ska klicka på "Mina ärenden"

Skärmdump av "Startsidan"

Dina ärenden presenteras i en lista till vänster och på en karta till höger. Om det finns svar som behöver bekräftas visas dessa längst ner på ärendekortet. För att se svaret, klicka på "1 svar att bekräfta från ledningsägare".

Skärmdump av vyn där dina ärenden listas.

Skärmdump av ärendelistan

När du klickar på "1 Svar att bekräfta från ledningsägare", kommer du till avsnittet "Svar från ledningsägaren" i ärendevyn. Det är viktigt att du vbekräftar att svaret överensstämmer med det underlag du har fått. Om du inte har fått något underlag eller anser att det inte är tillräckligt för att utföra ditt markarbete, måste du kontakta ledningsägaren genom kontaktuppgifterna som finns tillgängliga i ärendevyn. Om du fått tillräckligt underlag, så klickar du på ”bekräfta svar”.

Skärmdump av vyn där du kan välja att bekräfta ledningsägarens svar.

Skärmdump av "Bekräfta svar"

När du klickat på ”bekräfta svar” i ärendelistan får du upp en ruta som förtydligar vad det innebär att bekräfta svar. Om ledningsägaren villkor om markarbete i närheten av deras ledningar, så når du dessa genom att klicka på den blå texten som lyder ”Ledningsägarens Villkor”. Klicka sedan på ”Bekräfta svar” för att slutföra processen. 

Skärmdump av vyn med Skärmdump av förtydligande av vad det innebär att bekräfta svar. Här finns också knappen för att bekräfta svaret.

Skärmdump av förtydligande av vad det innebär att bekräfta svar

Skärmdump av vyn när man bekräftat svaret

Skärmdump av bekräftat svar

Var den här artikeln till hjälp?

Genom att trycka på Skicka så godkänner du att vi får behandla dina personuppgifter. Läs mer om hur Ledningskollen hanterar personuppgifter.