Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder kakor (cookies) för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Vi använder också tekniskt nödvändiga kakor. Kakor på Ledningskollen.

Ledningsägare: Tips inför högsäsongen!

Närbild av grävskopa i sand

Snart är det högsäsong för grävarbeten. Här kommer några tips som kan få arbetet med Ledningskollen att flyta på ännu bättre.

Även om vintern varit ovanligt mild så är det först under våren som grävningarna blir riktigt många. Maj är den månad som antalet ärenden hos Ledningskollen brukar vara som allra störst. Här är några tips till ledningsägare inför den stundande högsäsongen:

1. Många som vill gräva använder Ledningskollen för första gången

En stor andel av de som ska gräva är privatpersoner som använder Ledningskollen för första gången. Tänk, som alltid, på ditt tilltal och hur du delar ut information när du hanterar ärenden som privatpersoner skapat. De flesta privatpersoner gör bara ett ärende i Ledningskollen och hinner därför inte bli “varma i kläderna”. 

2. Kolla så att era användare kan göra sitt jobb

Innan högsäsongen är här kan det vara en god idé att se till att alla i din organisation har korrekta rättigheter i Ledningskollen för att kunna sköta sina sysslor. Detta sköts av er Användaradministratör (det kan finnas flera med denna roll). 

Vi vet att det ibland händer att användaradministratören slutar utan att lämna över uppdraget till någon annan. Se därför till att kolla upp vem i din organisation som har denna roll (Logga in, klicka på fliken “Användare”) och be hen att se över vem som gör vad i Ledningskollen och att alla kan göra sitt jobb.

3. Svarar rätt person på era ärenden?

Passa också på att kolla att användarna svarar för rätt svarsställe.

Ledningskollens användarstöd har öppet som vanligt

Ledningskollens användarstöd finns på plats om ni har frågor. Vi har öppet som vanligt, det vill säga 8-17 på vardagar. Ni når oss på .

2020-03-12