Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder kakor (cookies) för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Vi använder också tekniskt nödvändiga kakor. Kakor på Ledningskollen.

Nya Ledningskollen för professionella användare är här!

Den 14 maj lanserades nya Ledningskollen för organisationsfrågare. Det innebär att alla som skapar ärenden nu använder den nya, mer lättanvända designen som bland annat inkluderar ett helt nytt ritverktyg för att markera arbetsområden i kartan.

Den 13 mars lanserades den nya Ledningskollen för privatpersoner och nu är alltså tjänsten lanserad även för organisationsfrågare. Nya Ledningskollen har en ny, förbättrad design som ser likadan ut på alla plattformar – dator, mobil och surfplatta. I och med detta stänger vi ner den särskilda mobilklienten som funnits i många år.
Alla verktygen för att rita i kartan har setts över och ett nytt verktyg – pennan – har lagts till för att underlätta för användaren att markera sina arbetsområden. Av de tidigare verktygen är linje- och polygonverktygen kvar medan cirkelverktyget tagits bort. 

Ledningskollen lanserades nationellt i december 2010 och har använt samma IT-system sedan dess. Systemet har fungerat bra men är nu gammalt. Därför skapar vi en ny, modern version av Ledningskollen som är mer användarvänlig och mer lättanvänd, samtidigt som det blir enklare att lägga till nya funktioner. Systemet lanseras i etapper under 2024.

Nästa steg

Just nu kan bara ledningsanvisnings- och projekteringsärenden skapas i den nya tjänsten. Samordnings- och samhällsplaneringsärenden kommer att läggas till senare under året. Det samma gäller Ledningskollen för ledningsägare.

Har du feedback?

Har du använt nya Ledningskollen och har synpunkter? Vi tar jättegärna emot feedback, både negativ och positiv, för att kunna göra tjänsten bättre. Skicka dina synpunkter eller frågor till . Tack på förhand!

2024-05-14