Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder kakor (cookies) för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Vi använder också tekniskt nödvändiga kakor. Kakor på Ledningskollen.

Version 4.1 

Version 4.1 kommer att lanseras 2014-12-15

Samordningsärenden kommer baseras på bevakningsområden istället för hela kommuner 

I och med versionen 4.0 (14 november 2014), kan ledningsägare skapa bevakningsområden. I och med version 4.1 (15 december 2015) kommer Ledningskollen att att tilldela aktörer samordningsärenden baserade på deras bevakningsområden. I tidigare versioner har denna tilldelning baserats på hela kommuner som ledningsägarna fått markera i en lista.

Bilden visar 2 intresseområden förbundna med ett bevakningsområde.

Bilden ovan visar två intresseområden samt ett bevakningsområde som förbinder intresseområdena. 

Samordningsärenden ska besvaras av ledningsägarna 

Eftersom bevakningsområden kan ha exakt utbredning kommer man bara få samordningsärenden som ligger där man är intresserad av framtida utbyggnad. Därför inför vi nu svarsplikt även för samordningsärenden.

För ledningsägare som saknar bevakningsområden 

Ledningsägare som inte har skapat några bevakningsområden kommer vid uppgraderingen på måndag att få bevakningsområden för alla de kommuner som man tidigare angett. Om man till exempel hade angett att man ville ha samordningsärenden i Boden och Luleå skapas två bevakningsområden, Luleå_automatskapat och Boden_automatskapat.. 

Vill du veta hur man skapar bevakningsområden, se denna manual.

Påverkas vår webserviceintegration? 

Nej, inget i 4.1 påverkar befintliga integrationer via webservices. Läs mer om möjligheterna att integrera Ledningskollen med egna system här.

Påverkas vår Ledningsägarmodul? 

Nej, Ledningsägarmodulen påverkas ej av 4.1. 

Utveckling pågår så att ledningsägarmodulen kommer att använda Ledningskollens nya API och detta innebär att ni som använder Ledningsägarmodulen kommer att behöva installera en uppgraderad version i början av år 2015.

 

Behöver vi göra något? 

Befintliga ledningsägare kan skapa bevakningsområden och koppla dessa mot nya eller befintliga svarsställen. Se ovan!
Har du frågor, kontakta ledningskollens användarstöd via .