Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder kakor (cookies) för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Vi använder också tekniskt nödvändiga kakor. Kakor på Ledningskollen.

Vi får för många ärenden

Om ni får många ärenden som ligger långt ifrån er infrastruktur så kan ni behöva justera era områden.

Ledningskollen har två typer av områden, intresseområden och bevakningsområden.

Intresseområden

Ett intresseområde ska täcka era ledningar och övrig infrastruktur som riskerar att skadas vid markarbeten. Alla ärenden som träffar ett intresseområde kommer att tilldelas er för hantering. Samtliga ärendetyper, förutom samordning, behöver besvaras i Ledningskollen. 

När ni ritat ett intresseområde och tryckt "Spara" ser ni att området istället blir kvadratkilometerstora rutor. Detta är en säkerhetsfunktion och går inte att kringå, vi rekommenderar att ni kontrollerar så ni inte ritat för stort område och "råkat" tända en eller två ytterligare kilometerrutor.

Bevakningsområden

Ett bevakningsområde ska täcka ett område där ni i dagsläget saknar infrastruktur men är intresserade av kommande arbeten för exempelvis samförläggning. Detta kan handla om luftburna ledningar som ni planerar att gräva ner eller ett område där ni planerar att expandera.Ett bevakningsområde kommer däremot inte att konverteras till kvadratkilometer-rutor utan sparas exakt som ni gjort det. Det finns inget krav att ange bevakningsområden.

Var den här artikeln till hjälp?

Genom att trycka på Skicka så godkänner du att vi får behandla dina personuppgifter. Läs mer om hur Ledningskollen hanterar personuppgifter.