Ledningskollen (den del som inte kräver inloggning) använder kakor (cookies) för att samla in statistik och med hjälp av den förbättra webbplatsen. Vi använder också tekniskt nödvändiga kakor. Kakor på Ledningskollen.

Rita i kartan

OBS: Denna instruktion gäller bara för professionella användare.
Här finns instruktion för privatanvändare.

Först måste du lokalisera det område som du tänker arbeta på. Detta kan du göra genom att skriva in adressen i sökfältet högst upp. Du kan inte söka på fastighetsbeteckning, utan behöver söka på adress i formatet "Exempelgatan 15, Göteborg". 

När du trycker på "Sök'"dyker det upp förslag på träffar. Tryck på den träff som stämmer överens med ditt område. En blå markör kommer nu att synas på kartan.

Tryck på plustecknet nere till vänster på kartan för att stegvis zooma in. När du kommer tillräckligt nära ändras kartan till ett flygfoto. För att växla tillbaka till en grafisk karta för du muspekaren över de tre pappersarken längst ner till höger på kartan och väljer "Karta'" Det har ingen betydelse om du väljer att rita på kartan eller på flygfotot.

När du har lokaliserat det område som du tänker arbeta på så väljer du en av de tre figurerna uppe till vänster (polygon, cirkel eller linje). Välj den som passar ditt arbete bäst och klicka på den en gång.

Polygon = Verktyget för att markera ett område, i vilken form som helst. Du ritar genom att placera ut prickar, och när du är nöjd med figuren klickar du på den första pricken du placerade ut för att slutföra formen.

Cirkel = Ett verktyg att göra cirkulära områden med. Du håller nere med vänster mus och drar tills du är nöjd med storleken på området. Släpp sedan vänster mus.

Linje = Används för att markera dikningar, staket eller liknande. Fungerar som Polygon, men du klickar på den sista punkten du placerade ut för att slutföra formen

 

När du har markerat det område där du ämnar att utföra markarbetet anger du ett planerat grävdjup och klickar du på "Spara" uppe till höger. Du kan nu välja att rita ut en ny geometri eller gå vidare i processen genom att klicka på "Nästa".

Var den här artikeln till hjälp?

Genom att trycka på Skicka så godkänner du att vi får behandla dina personuppgifter. Läs mer om hur Ledningskollen hanterar personuppgifter.